13.10.2015

Аматори-підпільники на сході України роблять свою роботу краще, ніж чиновники у Києві

Показово, що аналітичний відділ ГІ "Права Справа" дає інформацію і робить аналітику краще, ніж структури,на які державою покладені обов'язки щодо захисту територіальної цілісності України. Ці структури мають можливості, про які безіменним патріотам на сході України доводиться тільки мріяти.
12 серпня минулого року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомив про наявність у противника на окупованій території Луганщини систем залпового вогню "Буратіно".
Цю інформацію днями підтвердила СММ ОБСЄ, зафіксувавши систему залпового вогню "Буратіно" на непідконтрольній Україні території "ЛНР". Про це розповів голова спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг.
"Ми бачили цю зброю на полігоні біля села Круглик (Лутугинського району, підконтрольне "ЛНР"). Обидві сторони погодилися рік тому прибрати важке озброєння з лінії зіткнення. Зараз знаходження такої зброї біля лінії зіткнення нас турбує, оскільки таку зброю відвели на зберігання та не повинні використовувати. При тому, що даний вид озброєнь надзвичайно руйнівний і перетворює землю в пекло", – зазначив Хуг.
За інформацією Стокгольмського міжнародного інституту дослідження миру, тільки Росія виробляє систему залпового вогню "Буратіно", і до початку конфлікту такий вид озброєнь Росія не постачала в Україну. "Буратіно" РФ експортувала лише в Азербайджан, Ірак і Казахстан.
1 жовтня аналітичний відділ ГІ "Права Справа" надав на загал інформацію про те, що в окупованому Луганську зафіксована активізація руху живої сили та техніки росіян на базі "Транспеле"
3 жовтня у штабі "народної міліції ЛНР" уточнили, що зараз відбувається відведення танків з територій, прилеглих до Луганська. "Зокрема, мова йде про Олександрівський полігон і район колишньої бази компанії "Транспеле"" – повідомляє сайт бойовиків "ЛуганськІнформЦентр".
У перших числах вересня, коментуючи можливість проведення виборів на території самопроголошених республік,на підставі інформації аналітичного відділу ГІ "Права Справа", я заявив про те,що заяви лідерів т.зв."республік" – це не більше ніж політичний шантаж і грубий тиск на центральний уряд України.
"Характер проанонсованих "республіками" псевдо виборів був зрозумілий відразу після заяви голови т.зв."ДНР" Олександра Захарченка, коли той сказав,що через нестачу коштів місцеві вибори на окупованих територіях повинні пройти у кілька етапів. Подібні заяви виглядають дивно, бо економніше було б провести всі вибори одночасно. Зараз у Донецьку узгоджують списки кандидатів. Але процесу підготовки до виборів, формування дільничних комісій – немає. Така сама картина і в Луганську.
Таким чином, можемо констатувати, що заявами про проведення виборів у кілька етапів Захарченко і Плотницький залишали за собою поле для політичного маневру і нових декларативних заяв, у разі неприйняття політичним керівництвом України політики грубого шантажу", - коментував я.
Місія ОБСЄ тоді підтвердила, що бойовики самопроголошених "республік" не збираються проводити свої вибори. Про це повідомляв спікер спеціальної моніторингової міссії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків. На питання про реальну організації анонсованих ватажками бандформувань Донбасу голосування на окупованих територіях, він відповів, що "не бачив жодної підготовки" з боку НВФ.
Показово,що аналітичний відділ ГІ "Права Справа" дає інформацію і робить аналітику краще, ніж структури,на які державою покладені обов'язки щодо захисту територіальної цілісності України. Ці структури мають можливості, про які безіменним патріотам на сході України доводиться тільки мріяти.

Дмитро Снєгирьов, "ПараграфЪ"

0 комментар.:

Отправить комментарий