29.06.2015

Сенат Канади офіційно виступив на підтримку Біткоіну

Під час обговорення питань правового регулювання Біткоіну та інших цифрових валют голови Сенату Канади відкрито підтримали Біткоіни. Офіційна доповідь сенату під назвою «Цифрова валюта: таку монету неможливо підкинути! Звіт постійного комітету Сенату з банківської справи, торгівлі і комерції» містить відомості про те, якої думки дотримуються урядові органи відносно криптовалют, а також яким має або не повинно бути регулювання подібних валют у майбутньому.
Протягом майже всього минулого року Сенат Канади детально вивчав, яку роль будуть грати цифрові валюти в майбутньому економіки країни. Були досліджені такі теми, як функціональність валюти та її базової технології в даний час, і що дані розробки здатні запропонувати в найближчій перспективі. Ризики, пов'язані зі злочинністю, тероризмом та шахрайством, а також захист громадян від кіберзлочинності були ретельно розглянуті для винесення остаточного рішення. Один з перших розділів доповіді свідчить наступне:
«Технологія блокового ланцюга пропонує безпечну альтернативу для споживачів, які не хочуть, щоб їхня особиста інформація піддалася загрозі в Інтернеті. До того ж, за допомогою такої технології користувачі можуть здійснювати онлайн-транзакції, не розкриваючи персональні дані третім особам, чиї бази даних є ласим шматочком для хакерів. Замість цього технологія блокового ланцюга надає клієнтам можливість створити свою власну систему безпеки, що захищає їх від хакерських зламів».
Біткоін досяг успіху незабаром після того, як в ЗМІ з'явилися новини про заборону інформаційних біткоін-сайтів в Росії і про введення обтяжливих податків на дану криптовалюту в Австралії. Влада Австралії також провела нараду з Андреасом Антонопулосом, щоб отримати більше інформації та почути точку зору прихильника Біткоіну про те, яку користь подібна віртуальна валюта могла б принести внутрішній та світовій економіці.
У жовтні минулого року Антонопулос заявив Сенату Канади наступне:
«При здійсненні Біткоін-транзакцій користувачі не зобов'язані надавати особисті відомості або покладатися на ряд нібито перевірених посередників, яким необхідно довірити управління доступом, надійне зберігання і захист транзакційних даних. У випадку з Біткоіном відповідальність не лежить на плечах яких-небудь головних агентів, оскільки немає необхідності в такому централізованому регулюванні й нагляді».
З 2013 року в Канаді спостерігається підвищений інтерес до Біткоінів та стрімке економічне зростання. Більш того, в Монреалі навіть було створено Біткоіни-Посольство. За кількістю встановлених в країні Біткоіни-банкоматів, що становить 69, Канада займає друге місце після США. У 2011 році в Канаді була запущена перша біткоіни-біржа - Cavirtex, випередивши Північну Америку майже на чотири роки.
Позиція Канади щодо біткоінів може спровокувати цінові спекуляції даної криптовалюти по всьому світу, створення підприємств і прогрес у прийнятті валюти та технології блокового ланцюга по всій країні. У заключному параграфі доповіді Сенат Канади підвів короткий підсумок, висловивши свою позицію по відношенню до технології цифрової валюти:
«Ми вважаємо, що найефективніший метод поводження з криптовалютами - це спостереження за ситуацією в міру розвитку даної технології. Ми також вважаємо, що представники податкової служби (CRA) і центру аналізу фінансових операцій та звітів Канади (FINTRAC) повинні підготуватися до управління та використання технології блокового ланцюга, яка пропонує канадцям нові способи захисту персональних даних. І нарешті, даній технології необхідні лише мінімальні нормативно-правові поправки чи взагалі політика невтручання. Іншими словами, регулювання не повинно бути обов'язковим, а повинно застосовуватися лише за необхідності».

Оксана Зубенко, "ПараграфЪ"

0 комментар.:

Отправить комментарий