18.07.2014

СБУ затримало корегувальників системи «Град» на кордоні

Співробітники української спецслужби на кордоні з Росією в Донецькій області затримали двох громадян Росії, які здійснювали коригування вогню зенітно-ракетного комплекса "Бук". Про це на брифінгу повідомив голова СБУ Валентин Ниливайченко.
За словами керівника СБУ, "до екіпажу "Бука" терористам не вистачало коригувальників вогню. Двоє громадян Росії затримані СБУ спільно з прикордонниками на одній із ділянок українсько-російського кордону в Донецькій області».
«В обох російські паспорти, а один з них навіть мав при собі військовий квиток, де зазначено його військовий фах - коригувальник вогню", - сказав Наливайченко.
Наразі співробітники СБУ встановлюють, де саме коригували вогонь терористів затримані росіяни.
Крім того, відповідно до перехоплених співробітниками СБУ телефонних розмов терористів, було з’ясовано, що Росія напередодні поставила на озброєння сепаратистів не тільки ЗРК "Бук", але й самохідні артилерійські установки "Гвоздика". Водночас, у розмовах терористи жаліються, що їм не вистачає корегувальників вогню для ефективної роботи системи залпового вогню «Град» та ЗРК "Бук".
Зі слів В.Наливайченка, отримані дані є доказами причетності Росії до фінансування та постачання озброєння терористам на територію України, що будуть передані українськими високопосадовцями представникам ООН та ОБСЄ.
Як відомо, вчора поблизу Сніжного терористами було збито, ймовірно з комплексу "Бук", пасажирський літак Малайзійських авіаліній, внаслідок чого загинули 298 осіб, серед яких 80 дітей.

0 комментар.:

Отправить комментарий